Imbalasamare si eliberare certificat de imbalsamare

Aspecte mai practice ale gestionarii

La aflarea vestii trecerii in nefiinta a unei persoane dragi este foarte dificil sa ne gandim la faptul ca trebuie sa ne ocupam de organizarea diferitelor formalitati pentru a pregati deja ceremonia de ramas bun. Intr-o stare emotionala atat de tulbure si plina de neliniste, faptul ca trebuie rezolvate o serie de aspecte practice este o provocare majora pentru fiecare familie indoliata.

Unul dintre aspectele de care trebuie sa ne ocupam este procesul de imbalsamare pentru trupul neinsufletit al defunctului. Este o practica veche, care insa are un rol important si in cadrul serviciilor funerare moderne. Din fericire, aceasta procedura este inclusa in cadrul serviciilor oferite de firmele de pompe funebre. Fie ca este un serviciu individual, fie ca este inclus intr-un pachet de servicii, procedura de imbalsamare a trupului neinsufletit este disponibila in randul acestor servicii funerare.

 

Ce reprezinta imbalsamarea si cum este efectuata?

Imbalsamarea reprezinta procesul prin care trupul neinsufletit al unei persoane este tratat chimic cu scopul de a incetini procesul natural de descompunere. Rolul acestei proceduri este si acela de a pastra un aspect natural pe durata procedurilor si momentelor ceremoniilor funerare, asa cum este priveghiul si ceremonia de inhumare.

Procesul de imbalsamare are o istorie foarte lunga si dateaza inca din Antichitate. Chiar si in prezent este folosit in lumea intreaga. Procedura aceasta foloseste de cele mai multe ori injectarea in corpul persoanei decedate a unei solutii care este special folosita pentru a conserva tesuturile corpului si pentru a preveni deteriorarea rapida a acestora in urma decesului. Solutiile folosite pentru imbalsamarea corpului pot include formaldehida, dar si alte substante chimice.

Tot in cadrul procesului de imbalsamare este realizata si igienizarea trupului neinsufletit si toaletarea acestuia pentru a fi pregatit in vederea vizionarii in cadrul ceremoniilor religioase specifice. Avand in vedere faptul ca in multe culturi vizionarea corpului persoanei trecute in nefiinta si ceremoniile funerare sunt momente esentiale ale inceperii procesului de doliu, procesul de imbalsamare faciliteaza posibilitatea ca membrii familiei, prietenii si apropiatii defunctului sa isi ia ramas-bun fara ca trupul neinsufletit sa fie deteriorat de procesele naturale care survin in urma decesului.

Trupul neinsufletit isi poate pastra in mare aspectul apropiat de cel pe care defunctul il avea inainte de momentul decesului. Imbalsamarea este si un act de respect prin faptul ca defunctul va ramane in memoria celor dragi cu o aparenta demna, cu amintirea acelei persoane care era inainte de deces. Avand in vedere faptul ca imbalsamarea este o procedura obligatorie pentru pregatirea ceremoniilor funerare, in urma acestui proces se va elibera un certificat de imbalsamare.